Skip to main content

Om företaget

Solventum – en del av Sundfraktgruppen

Sundfraktgruppen består av bolagen i koncernen samt delägarnas anslutna fordon och företag. Totalt består gruppen av över 120 bolag och mer än 600 sysselsatta personer. Vi på Solventum Redovisningsbyrå AB är sju av dem.

Läs mer om Sundfraktgruppens vision och affärsidé och organisation på sundfrakt.se.

Om Solventum

Som en service till sina delägare startade Sundfrakt i slutet av 1960-talet en bokföringsbyrå. Denna verksamhet övergick 1977 till att drivas som ett helägt dotterbolag med namnet Åkeriekonomi AB.

I mer än tjugo år har vi med basen i åkerinäringen byggt upp och utvecklat vårt kunnande. Men som det ambitiösa företag vi är har vi också förändrats. Utvecklats. Fördjupat vårt kunnande. Ökat kompetensen. Breddat kundunderlaget. Bland de företag som är våra uppdragsgivare idag finns inte bara åkeri- och entreprenadföretag utan också många andra branscher. Därför kändes det viktigt att byta namn. 1997 bytte företaget namn till Solventum Redovisningsbyrå AB.

1998 förvärvades Y-åkarnas Redovisningstjänst AB YRAB med lokalisering i Härnösand och Kramfors. En redovisningsbyrå med likartade rutiner och kompetent personal. Sammanslagningen ses som ett sätt att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre och bredare service både geografisk och kunskapsmässigt.

I februari 2000 fusionerades bolagen och verksamheten bedrivs nu under namnet Solventum.

De tjänster vi erbjuder håller hög kvalitet och våra kunder kan känna sig trygga med oss som samarbetspartner.

Affärsidé

Solventum Redovisningsbyrå erbjuder företagare allt från enstaka administrativa och ekonomiska tjänster till helhetslösningar skräddarsydda efter kundens behov i ett långsiktigt och förtroendefullt samarbete.

Våra kännetecken är:
• kompetens och god service
• konkurrenskraftiga priser
• unikt serviceutbud
• gott renommé

Kvalificerade Ekonomirådgivare

Vi är kvalificerade ekonomirådgivare och auktoriserade genom Srf konsulterna – Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning och lön.

Medarbetare
Logga in
Kontakt 
Jobba hos oss 
Besök Sundfrakt.se för lediga jobb
Sponsring
Besök Sundfrakt.se för information
Besök SRF för senaste nytt